perjantai 20. syyskuuta 2013

Mantelinen Puolukka-mascarponepiirakka


Tämä on nopea, helppo ja herrrkullinen syksyinen piirakka!

 Raaka-aineitakaan ei tarvita kovin montaa.

Mantelinen Puolukka-mascarponepiirakka

Pohja

1 dl sokeria
225 gr voita
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta


 Täyte
250 gr mascarpone-juustoa
1 dl sokeria
1 kananmuna
 4 dl puolukoita

Pohja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja mantelijauhe.

Levitä taikina voidellun vuoan (n. 28 cm) pohjalle ja reunoille.
(Käytän mieluiten tällaista metallista vuokaa, minulla keraamisessa vuoassa
piirakka  helposti jää keskeltä liian kosteaksi)
Jos taikina on kovin pehmeää, sitä voi jähmettää hetken jääkaapissa
ja sen jälkeen levittää vuokaan mantelijauhetta apuna käyttäen.
Laita vielä jääkaappiin kovettumaan 30-45 minuutiksi.

Pistele pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 10 minuuttia 175 asteessa.

Tee tällä välin
täyte:
Sekoita  mascarponen joukkoon sokeri ja  kananmuna.

Levitä puolukat piirakan pinnalle

 Levitä mascarpone-seos pinnalle ja tasoita. 
Kypsennä vielä 180 asteessa uunin alatasolla n. 35-40 minuuttia.

 Mantelijauhe tekee pohjasta suussasulavan kuohkean ja mascarponen lempeä maku taittaa puolukoiden kirpeyttä.
Ihanan syksyistä.

Piirakan voi toki tehdä myös mustikoista, punaherukoista, vadelmista.....





Marja

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥